Voor iedereen het juiste antwoord

Onderzoek BNR: veel gemeenten lopen achter in het aanbieden van digitale dienstverlening

Bij gemeenten staat digitale dienstverlening aan burgers al jaren hoog op de agenda. Toch blijkt nu uit een onderzoek van BNR en kaartmaker Esri dat nog niet alle gemeenten hun dienstverlening al digitaal kunnen aanbieden.
De drie thema’s die onderzocht werden zijn belastingen, meldingen over de openbare ruimte en de bereikbaarheid op basis van contactgegevens. Voor elke thema zijn punten toegewezen. Esri heeft deze vervolgens verwerkt in de vorm van een kaart.
Grote winnaar is de gemeente Utrecht met het maximale aantal van 15 punten. Ook Etten-Leur en Halderberge scoren goed. Opvallend is dat gemeenten in het zuiden beter scoren dan het noorden.

Benieuwd naar hoe uw gemeente scoort? Lees het hele artikel.

Bron: BNR

VIND Antwoorden: zekerheid van betrouwbare informatie op uw website

Iedere gemeente wil er zeker van zijn dat de informatie op haar website betrouwbaar is. Daarnaast wilt u ook dat de teksten makkelijk leesbaar zijn en een kwalitatief hoog niveau hebben. Met VIND Antwoorden hoeft u aan al deze facetten niet te twijfelen.
VIND Antwoorden bestaat uit een producten- en dienstencatalogus, vraag-antwoordcombinaties (VAC’s) en een beheertool. Met VIND Antwoorden beschikt u over een oplossing die aansluit bij elk systeem waar u in uw organisatie mee werkt

Meer weten?